SPEED TEST

START
Searching for best server...
IP: ...
provider: ...
powered by FIREPROBE.NET
Testing:
Ping
...
Mb/s
Download:
... Mb/s
Upload:
... Mb/s
Ping:
... ms
Jitter:
... ms
RESTART SHARE APPROVE
SELECT SERVER

WEB BROWSING: 5/5
VIDEO STREAMING (LQ): 5/5
VIDEO STREAMING (HQ): 5/5
CALLS (SKYPE, WHATSAPP): 5/5
ON-LINE GAMES: 5/5

НАЈПРЕЦИЗНИЈИ И НАЈМОЋНИЈИ ОНЛИНЕ ТЕСТ пропусног опсега

Тестирајте брзину интернета на Аппле иПад-у, Аппле иПхоне-у, Андроид мобилним уређајима, Смарт ТВ-у, Ксбок-у, ПлаиСтатион-у, Виндовс ПЦ-у, Мац-у, Линук-у итд. Овај тест је погодан за фиксне (аДСЛ, кабловске, оптичке, сателитске) и мобилне (2Г, 3Г) , 4Г ЛТЕ, 5Г, 6Г) технологија повезивања.

Увод у мерење брзине интернета

Брзина интернета је кључни фактор који одређује колико брзо можете да приступате веб локацијама, стримујете филмове, играте онлајн игрице и користите апликације које захтевају велики пропусни опсег. С обзиром да се толико наших рачунара и забаве креће на мрежи, брзи интернет је постао изузетно важан. Ово је разлог зашто покретање периодичних тестова брзине интернета може помоћи да се осигура да добијате брзине које плаћате.

Разумевање резултата теста брзине интернета

Довнлоад_анд_Уплоад_Ицон

Брзина преузимања – Брзина којом се подаци преносе са интернета на ваш уређај мерена у мегабитима у секунди (Мбпс). Већина тестова брзине се фокусира на мерење брзине преузимања.

Брзина отпремања – Брзина којом се подаци преносе са вашег уређаја на интернет, такође се мери у Мбпс. Ово утиче на активности као што су видео позиви, играње игара на мрежи и дељење великих датотека/резервних копија на мрежи.

Латенција/Пинг – временско кашњење између слања захтева и пријема одговора од сервера повезаног на интернет. Ниско кашњење резултира бржим временом учитавања и бољим квалитетом повезивања.

Како Нетбааз тестира брзину интернета

Наша услуга врши тестове брзине интернета користећи клијентске и серверске везе како би симулирала преузимање узорака датотека са наших сервера. Одређивањем времена ових пробних преноса можемо да измеримо стварне брзине пада и отпремања ваше везе.

Нетбааз има сервере који се налазе широм земље да вам дају тачно мерење брзина у вашем подручју тако што ће вас повезати са најближим локалним сервером. Тестови трају само око 30 секунди да се заврше и не захтевају преузимање софтвера или промене поставки рачунара и мреже.

Када се тест заврши, пружамо тренутни извештај са вашим брзинама преузимања/отпремања јасно приказаним у Мбпс. Такође пружамо информације о оцени квалитета везе, кашњењу и географском тестирању сервера. Можете упоредити своје резултате са националним и државним просецима и покренути више тестова да бисте проверили конзистентност.

Водич за проверу брзине Ви-Фи интернета

Док Етхернет често пружа брже и поузданије брзине, Ви-Фи интернет конекција нуди згодан бежични приступ за уређаје у вашем дому. Међутим, Ви-Фи је склон сметњама сигнала које могу ометати брзине. Ево савета за мерење брзине Ви-Фи интернета:

Поставите се у близини Ви-Фи рутера Што је ваш уређај за тестирање ближе Ви-Фи рутеру/модему, то ће сигнал бити јачи, што ће резултирати већим измереним брзинама. За доследно тестирање локације, будите на удаљености од 5-10 стопа од рутера када покрећете сваки тест.

Ограничите други Ви-Фи саобраћај и уређаје. Видео стримовање , велика преузимања, играње игара итд. у позадини са других повезаних уређаја могу да искриве ваше резултате брзине Ви-Фи везе. Прекините везу са другим корисницима или паузирајте тешке активности на пропусном опсегу када тестирате за најтачније резултате.

Упоредите фреквенције од 2,4 Гхз и 5 Гхз Ако ваш Ви-Фи подржава двопојасне фреквенције, покрените тестове на оба да бисте упоредили брзине, јер 5 Гхз обично нуди бржи проток. Само промените Ви-Фи подешавања уређаја пре сваког теста.

Испробајте више Ви-Фи канала Загушења или сметње на тренутном каналу за емитовање вашег рутера могу успорити Ви-Фи брзине. Пријавите се на администраторску конзолу рутера и промените канале да бисте потенцијално пронашли бржи.

Проверите брзине у различито доба дана

Због флуктуације кућне употребе интернета, Ви-Фи брзине могу да варирају у различито време. Упоредите редовне провере брзине које се врше ујутру, поподне, увече и касно увече.

Како тестирати брзину мобилног интернета

Брзине мобилног интернета се у великој мери ослањају на мобилну мрежну повезаност која увелико варира у зависности од ваше локације и покривености провајдера. Пратите ове смернице за прецизно тестирање брзине на мобилним уређајима:

Обратите пажњу на јачину сигнала

Слаб мобилни сигнал може драстично смањити брзину интернета. Зато забележите сигналне траке приказане на вашем телефону пре сваког теста и пређите на област са јачим пријемом ако је могуће.

Онемогућите Ви-Фи и користите мобилне податке Нека Ви-Фи буде искључен на свом мобилном уређају када тестирате мобилни интернет да бисте били сигурни да се брзине преноса података вашег плана мобилне телефоније тачно мере. Уместо тога, тестови спроведени преко Ви-Фи-ја мерили би брзину вашег кућног интернета.

Пробајте тестове на отвореном Пошто грађевински материјали у кућама/зградама могу да ометају ћелијске сигнале, идите напоље или близу прозора ради тестирања брзине у условима јаког сигнала. Али останите мирни током сваког теста.

Проверите конзистентност на свим локацијама

Упоредите резултате брзине мобилног интернета у различитим често посећеним областима да бисте утврдили да ли ваш мобилни провајдер нуди константно велике у односу на спорадично мале брзине на основу локације и мрежног саобраћаја.

Често постављана питања за тест брзине интернета

Која ми је брзина преузимања потребна?

Основно претраживање веба захтева само 5 – 25 Мбпс брзине. Стримовање ХД видеа захтева најмање 25 Мбпс, док 4К стриминг захтева брзину преко 50 Мбпс. Онлине играње позива за брзине веће од 10 Мбпс.

Да ли тест брзине утиче на интернет везу?

Само покретање теста брзине не утиче на повезивање, али може успорити друге активности на интернету које се дешавају на истој мрежи истовремено док тест преноси податке.

Колико често треба да тестирам брзину интернета?

Препоручује се да тестирате брзину интернета једном недељно да бисте пратили доследност. Чешће тестирање може помоћи да се изолују повремени проблеми.

Да ли ће резултати бити идентични у свим услугама за тестирање брзине?

Свака услуга тестирања користи другачију методологију, тако да коришћење исте локације сервера може произвести незнатно различите резултате. Али доследни тестови истог провајдера би требало да буду уједначенији.

Како могу да верујем вашим резултатима теста брзине?

Наши сервери за тестирање брзине су смештени на мрежама високих перформанси са довољно пропусног опсега који обезбеђује прецизну симулацију брзине у стварном свету. Резултати се израчунавају на основу вишеструких преноса датотека и повезивања по тесту, а не само једне датотеке.

Тестирајте брзину своје широкопојасне везе одмах!

Престаните да се питате и почните да мерите! Кликните испод да анализирате перформансе ваше интернет везе. За мање од 30 секунди можете да упоредите брзину преузимања/отпремања и научите каква је ваша повезаност. Започните тестирање одмах!

Решавање проблема са резултатима теста споре брзине интернета

Ако се ваш интернет тестира спорије него што се очекивало, ево корака за изоловање и решавање потенцијалних проблема:

Ресетујте хардвер модема и рутера – Уређаји са циклусом напајања чекају 30 секунди пре поновног покретања

Проверите везе – Замените савијене/преплетене Етхернет каблове; поново повежите лабаве каблове

Прегледајте каблове на оштећења – Слабљење у коаксијалним кабловима може успорити брзину

Онемогућите Ви-Фи сметње које изазивају електронику – микроталасне пећнице, мониторе за бебе, Блуетоотх итд.

Ограничите уређаје повезане на мрежу – Сваки додатни уређај ствара свађу

Промени канал за емитовање рутера – Покушајте са каналима 1, 6 или 11 ако је брзина и даље мала

Обратите се свом ИСП-у – пријавите проблеме да видите да ли откривају проблеме на својој инфраструктури

Промените хардвер – Надоградите на новији рутер или модем ако старији модели не могу да постигну брже нивое

Кључно је да редовно изводите тестове брзине интернета и проверавате конзистентност резултата током времена. Тестови који изненада показују драматичне падове брзине указују на потенцијални проблем повезивања који вреди истражити. Док постепено опадање може значити старење/трошење хардвера.

Брзина интернета, Ви-Фи, мобилне и широкопојасне мреже по земљама

 

ДржаваДржаваДржава
АвганистанАлбанијаАлжир
АндораАнголаАнтигва и Барбуда
АргентинаЈерменијаАустралија
АустријаАзербејџанБахами
БахреинБангладешБарбадос
БелорусијаБелгијаБелизе
БенинБутанБоливија
Босна и ХерцеговинаБоцванаБразил
БрунејБугарскаБуркина Фасо
БурундиКамбоџаКамерун
КанадаЦапе ВердеЦентрална Афричка Република
ЧадЧилеКина
КолумбијаЦоморосДемократска Република Конго
Република КонгоКостарикаОбала Слоноваче
ХрватскаКубаКипар
ЧешкаДанскаЏибути
ДоминикаДоминиканска републикаЕквадор
ЕгипатЕл СалвадорЕкваторијална Гвинеја
ЕритрејаЕстониаЕсватини
ЕтиопијаФијиФинланд
ФранцускаГабонГамбија
ГеоргиаНемачкаГана
ГрчкаГренадаГватемала
ГвинејаГвинеја БисаоГвајана
ХаитиХондурасМађарска
ИсландИндијаИндонесиа
ИранИракИрска
ИзраелИталијаЈамајка
ЈапанЈорданКазахстан
КенијаКирибатиКуваит
КиргистанЛаосЛетонија
ЛибанЛесотоЛиберија
ЛибијаЛихтенштајнЛитванија
ЛуксембургМадагасцарМалави
МалезијаМалдивиМали
МалтаМаршалска острваМауританија
МаурицијусМексикоМицронесиа
МолдавијаМонакоМонголија
Црна ГораМарокоМозамбик
МјанмарНамибиаНауру
НепалНизоземскаНови Зеланд
НикарагваНигерНигериа
Северна КорејаСеверна МакедонијаНорвешка
ОманПакистанПалау
ПалестинеПанамаПапуа Нова Гвинеја
ПарагвајПеруФилипини
ПољскаПортугалКатар
РумунијаРусијаРуанда
Сент Китс и НевисСвета ЛуцијаСвети Винцент и Гренадини
СамоаСан-МариноСао Томе и Принципе
Саудијска АрабијаСенегалСрбија
СејшелиСијера ЛеонеСингапур
СловакиаСловенијаСоломонска острва
СомалијаЈужна АфрикаЈужна Кореја
Јужни СуданСпаинШри Ланка
СуданСуринамСведен
ШвајцарскаСиријаТајван
ТаџикистанТанзанијаТајланд
Источни ТиморДа идеТонга
Тринидад и ТобагоТунисТурска
ТуркменистанТувалуУганда
УкрајинаУједињени арапски ЕмиратиВелика Британија
АмерикаУругвајУзбекистан
ВануатуВатиканВенецуела
ВијетнамЈеменЗамбија
Зимбабве
Scroll to Top