SPEED TEST

START
Searching for best server...
IP: ...
provider: ...
powered by FIREPROBE.NET
Testing:
Ping
...
Mb/s
Download:
... Mb/s
Upload:
... Mb/s
Ping:
... ms
Jitter:
... ms
RESTART SHARE APPROVE
SELECT SERVER

WEB BROWSING: 5/5
VIDEO STREAMING (LQ): 5/5
VIDEO STREAMING (HQ): 5/5
CALLS (SKYPE, WHATSAPP): 5/5
ON-LINE GAMES: 5/5

НАЙ-ТОЧНИЯТ И МОЩЕН ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ПРОИЗВОДСТВЕНОСТ

Тествайте скоростта на интернет на Apple iPad, Apple iPhone, мобилни устройства с Android, Smart TV, Xbox, PlayStation, Windows PC, Mac, Linux и т.н. Този тест е подходящ за фиксирани (aDSL, кабелни, оптични, сателитни) и мобилни (2G, 3G) , 4G LTE, 5G, 6G) технология за свързване.

Въведение в измерването на вашите интернет скорости

Скоростта на интернет е решаващ фактор, който определя колко бързо можете да осъществявате достъп до уебсайтове, да предавате поточно филми, да играете онлайн игри и да използвате приложения с интензивна честотна лента. Тъй като голяма част от нашите компютри и развлечения се преместват онлайн, наличието на бърз интернет стана изключително важно. Ето защо провеждането на периодични тестове за скорост на интернет може да ви помогне да сте сигурни, че получавате скоростите, за които плащате.

Разбиране на резултатите от теста за скоростта на интернет

Скорост на изтегляне – скоростта, с която данните се прехвърлят от интернет към вашето устройство, измерена в мегабита в секунда (Mbps). Повечето тестове за скорост се фокусират върху измерване на скоростта на изтегляне.

Скорост на качване – скоростта, с която данните се прехвърлят от вашето устройство към интернет, също измерена в Mbps. Това засяга дейности като видео разговори, онлайн игри и споделяне на големи файлове/резервни копия онлайн.

Закъснение/Ping – Закъснението във времето между изпращане на заявка и получаване на отговор от сървър, свързан с интернет. Ниската латентност води до по-бързо време за зареждане и по-добро качество на връзката.

Как Netbaaz тества скоростта на интернет

Нашата услуга извършва тестове за скорост на интернет, използвайки клиентски и сървърни връзки, за да симулира изтегляне на примерни файлове от нашите сървъри. Чрез определяне на времето на тези тестови прехвърляния можем да измерим скоростта на прекъсване на връзката ви в реалния свят и скоростта на качване.

Netbaaz има сървъри, разположени в цялата страна, за да ви даде точно измерване на скоростите във вашия район, като ви свърже с най-близкия локален сървър. Завършването на тестовете отнема само около 30 секунди и не изисква изтегляне на софтуер или промени в компютърните и мрежовите настройки.

След като тестът приключи, ние предоставяме незабавен отчет с вашите скорости на изтегляне/качване, показани ясно в Mbps. Ние също така предоставяме оценка за качество на връзката, латентност и информация за тестване на географски сървър. Можете да сравните резултатите си с национални и държавни средни стойности и да проведете множество тестове, за да проверите за последователност.

Ръководство за проверка на скоростта на Wi-Fi интернет

Докато Ethernet често осигурява по-бързи и по-надеждни скорости, Wi-Fi интернет свързаността предлага удобен безжичен достъп за устройства около дома ви. Wi-Fi обаче е предразположен към смущения в сигнала, които могат да попречат на скоростите. Ето съвети за измерване на скоростта на Wi-Fi интернет:

Разположете се близо до Wi-Fi рутера Колкото по-близо е вашето тестово устройство до Wi-Fi рутера/модема, толкова по-силен ще бъде сигналът, което ще доведе до по-бързи измерени скорости. За последователно тестване на местоположението бъдете на около 5-10 фута от рутера, когато изпълнявате всеки тест.

Ограничаване на друг Wi-Fi трафик и устройства Стрийминг на видео , големи изтегляния, игри и т.н. във фонов режим от други свързани устройства могат да изкривят резултатите за вашата Wi-Fi скорост. Прекъснете връзката с други потребители или поставете на пауза тежки дейности, когато тествате за най-точни резултати.

Сравнете честотите 2,4 Ghz и 5 Ghz Ако вашият Wi-Fi поддържа двулентови честоти, изпълнете тестове и на двете, за да сравните скоростите, тъй като 5 Ghz обикновено предлага по-бърза пропускателна способност. Просто превключете Wi-Fi настройките на вашето устройство преди всеки тест.

Опитайте множество Wi-Fi канали Претоварването или смущенията в текущия излъчващ канал на вашия рутер могат да забавят скоростта на Wi-Fi. Влезте в администраторската конзола на вашия рутер и променете каналите, за да намерите потенциално по-бърз.

Проверете скоростите в различни часове на деня

Поради променливото използване на домашен интернет, скоростите на Wi-Fi може да варират по различно време. Сравнете редовните проверки на скоростта, извършвани сутрин, следобед, вечер и късно през нощта.

Как да тествате скоростта на мобилен интернет

Скоростите на мобилния интернет зависят до голяма степен от свързаността на клетъчната мрежа, която варира значително в зависимост от вашето местоположение и покритие на доставчика. Следвайте тези указания за точно тестване на мобилната скорост:

Обърнете внимание на силата на вашия сигнал

Слабият мобилен сигнал може драстично да намали скоростите на интернет. Затова обърнете внимание на сигналните ленти, показани на телефона ви преди всеки тест и се преместете в зона с по-силен прием, ако е възможно.

Деактивирайте Wi-Fi и използвайте клетъчни данни Дръжте Wi-Fi изключен на мобилното си устройство, когато тествате мобилен интернет, за да сте сигурни, че скоростта на данни на вашия клетъчен план се измерва точно. Тестовете, проведени през Wi-Fi, вместо това ще измерват скоростта на вашия домашен интернет.

Опитайте тестове на открито Тъй като строителните материали в домовете/сградите могат да пречат на клетъчните сигнали, излезте на открито или близо до прозорци за тестове на скоростта при условия на силен сигнал. Но останете неподвижни по време на всеки тест.

Проверете съгласуваността между местоположенията

Сравнете резултатите от скоростта на мобилния интернет в различни често посещавани зони, за да определите дали вашият клетъчен доставчик предлага постоянно бързи срещу спорадично бавни скорости въз основа на местоположението и мрежовия трафик.

Често задавани въпроси за тест за скорост на интернет

Каква скорост на изтегляне ми трябва?

Основното уеб сърфиране изисква само 5 – 25 Mbps скорости. Поточно предаване на HD видео изисква поне 25 Mbps, докато 4K поточно предаване изисква скорости над 50 Mbps. Онлайн игрите изискват скорости над 10 Mbps.

Тестът за скорост влияе ли върху интернет връзката?

Самото провеждане на тест за скорост не оказва влияние върху свързаността, но може да забави друга интернет дейност, извършваща се в същата мрежа едновременно, докато тестът прехвърля данни.

Колко често трябва да тествам скоростта на интернет?

Препоръчително е да тествате скоростта на интернет веднъж седмично, за да наблюдавате последователността. По-честото тестване може да помогне за изолирането на периодични проблеми.

Ще бъдат ли резултатите еднакви в услугите за тестване на скоростта?

Всяка услуга за тестване използва различна методология, така че използването на едно и също местоположение на сървъра може да доведе до леко различни резултати. Но последователните тестове от един и същ доставчик трябва да бъдат по-еднакви.

Как мога да се доверя на вашите резултати от теста за скорост?

Нашите сървъри за тестване на скоростта се хостват в мрежи с висока производителност с широка честотна лента, осигуряваща точна симулация на скорост в реалния свят. Резултатите се изчисляват от множество прехвърляния на файлове и връзки за тест, а не само от един файл.

Тествайте скоростта на вашата широколентова връзка сега!

Спрете да се чудите и започнете да измервате! Щракнете по-долу, за да анализирате ефективността на вашата интернет връзка. За по-малко от 30 секунди можете да сравните скоростта на изтегляне/качване и да научите как се сравнява вашата свързаност. Започнете да тествате сега!

Отстраняване на неизправности Резултати от теста за бавна скорост на интернет

Ако вашият интернет се тества по-бавно от очакваното, ето стъпки за изолиране и адресиране на потенциални проблеми:

Нулирайте хардуера на модема и рутера – Изключете захранването на устройствата, изчакващи 30 секунди преди рестартиране

Проверете връзките – Сменете огънатите/нагънати Ethernet кабели; свържете отново разхлабените кабели

Проверете кабелите за повреди – Затихването в коаксиалните кабели може да забави скоростите

Деактивирайте Wi-Fi смущения, причиняващи електроника – микровълнови печки, бебефони, Bluetooth и др.

Ограничете устройствата, свързани в мрежата – всяко допълнително устройство създава конкуренция

Превключете канала за излъчване на рутера – Опитайте канали 1, 6 или 11, ако скоростта все още е ниска

Свържете се с вашия интернет доставчик – Докладвайте за проблеми, за да видите дали откриват проблеми в тяхната инфраструктура

Сменете хардуера – Надстройте до по-нов рутер или модем, ако по-старите модели не могат да постигнат по-бързи нива

Ключът е редовното провеждане на тестове за скорост на интернет и проверка за последователност на резултатите във времето. Тестове, които внезапно показват драматични спадове в скоростта, показват потенциален проблем със свързаността, който си заслужава да бъде проучен. Докато постепенните спадове могат да означават стареене/износване на хардуера.

Интернет, Wifi, мобилна и широколентова скорост по страни

 

ДържаваДържаваДържава
АфганистанАлбанияАлжир
АндораАнголаАнтигуа и Барбуда
АржентинаАрменияАвстралия
АвстрияАзербайджанБахамите
БахрейнБангладешБарбадос
БеларусБелгияБелиз
БенинБутанБоливия
Босна и ХерцеговинаБотсванаБразилия
БрунейБългарияБуркина Фасо
БурундиКамбоджаКамерун
КанадаКабо ВердеЦентралноафриканска република
ЧадЧилиКитай
КолумбияКоморски островиДемократична република Конго
Република КонгоКоста РикаКот д’Ивоар
ХърватияКубаКипър
ЧехияДанияДжибути
ДоминикаДоминиканска републикаЕквадор
ЕгипетЕл СалвадорЕкваториална Гвинея
ЕритреяЕстонияЕсватини
ЕтиопияФиджиФинландия
ФранцияГабонГамбия
ГрузияГерманияГана
ГърцияГренадаГватемала
ГвинеяГвинея-БисауГвиана
ХаитиХондурасУнгария
ИсландияИндияИндонезия
ИранИракИрландия
ИзраелИталияЯмайка
ЯпонияДжорданКазахстан
КенияКирибатиКувейт
КиргизстанЛаосЛатвия
ЛиванЛесотоЛиберия
ЛибияЛихтенщайнЛитва
ЛюксембургМадагаскарМалави
МалайзияМалдивитеМали
МалтаМаршалови островиМавритания
МаврицийМексикоМикронезия
МолдоваМонакоМонголия
Черна гораМарокоМозамбик
МианмарНамибияНауру
НепалХоландияНова Зеландия
НикарагуаНигерНигерия
Северна КореяСеверна МакедонияНорвегия
ОманПакистанПалау
ПалестинаПанамаПапуа-Нова Гвинея
ПарагвайПеруФилипините
ПолшаПортугалияКатар
РумънияРусияРуанда
Сейнт Китс и НевисСейнт ЛусияСейнт Винсент и Гренадини
СамоаСан МариноСао Томе и Принсипи
Саудитска АрабияСенегалСърбия
СейшелиСиера ЛеонеСингапур
СловакияСловенияСоломоновите острови
СомалияЮжна АфрикаЮжна Кореа
Южен СуданИспанияШри Ланка
СуданСуринамШвеция
ШвейцарияСирияТайван
ТаджикистанТанзанияТайланд
Източен ТиморДа отидаТонга
Тринидад и ТобагоТунисТурция
ТуркменистанТувалуУганда
УкрайнаОбединени арабски емирстваВеликобритания
Съединени щатиУругвайУзбекистан
ВануатуВатиканаВенецуела
ВиетнамЙеменЗамбия
Зимбабве
Scroll to Top